fbpx
Waarom zit Pepijn op de wc?
terugspoelen
Hij kreeg van ons een sample van Page.
vooruitspoelen
Lees nu gauw de Case van Page Vochtig.
Bekijk project
Wat drinkt Ryanne tijdens de yoga?
terugspoelen
Innocent sapje dat ze van ons kreeg in de supermarkt
Bekijk project
Wil jij weten wat Tim staat te kokerellen?
terugspoelen
Hij heeft Santa Maria geproefd in een van onze foodtrucks.
vooruitspoelen
Sindsdien kan hij niet kiezen welk recept hij moet nemen.
Bekijk project

De nieuwe Coolbest Vitaday, Groente- & fruitsap

In 2018 is het bedrijf BOOST Shoppermarketing overgenomen en ondergebracht bij J.u.i.c.e. Promotions. De werkzaamheden van Boost Shopper Marketing zijn nagenoeg naadloos overgenomen door Art of Activation. Ondanks de naamsverandering blijft het bedrijf gevestigd in Nieuwkuijk. J.u.i.c.e. Promotions is echter ook betrokken bij deze doorstart, want de veldmedewerkers van Art of Activation zijn opgenomen in het bestand van J.u.i.c.e. Promotions. Als je meer wilt weten over de doorstart dan kan je daar hier meer over lezen. 

 

Briefing

Begin juni 2016 introduceerde FrieslandCampina Riedel een uitbreiding van haar CoolBest VitaDay range; sap van groente & fruit. De nieuwe sappen zijn verkrijgbaar in de smaken Rode Biet, Appel, Framboos & Zwarte Bes, en Wortel, Sinaasappel, Appel & Passievrucht. Met deze introducties wil CoolBest inspelen op de gezondheidstrend die momenteel een grote rol speelt binnen de Fruitige Dranken categorie. Daarbij worden groentesmaken zoals wortel en rode biet nog best spannend gevonden. Vandaar aan Boost de vraag om een activatieconcept te creëren en te realiseren waarbij de smaakbarrière bij zoveel mogelijk consumenten kon worden weggenomen om zo conversie te stimuleren. De gedachte hierbij was: Je moet het gewoon eens proberen om erachter te komen hoe lekker groentesap eigenlijk is !

 

Solution

Naast proeven, wil het oog uiteraard ook wat. Zo werd de basis van deze activatie een kleurrijke, impactvolle, gekoelde productkraam, met de uiting ‘Verrassend lekker koud bietje’. Door het gebruik van verse groenten en fruit in kratjes op de kraam en de pakken CoolBest te presenteren in (kunst)ijs werd de juiste sfeer gecreëerd. Vanuit dit sfeervolle meubel werden de nieuwe CoolBest VitaDay op high traffic-locaties door de Boost-crew aan shoppers gepresenteerd. Een veelgehoorde reactie was: ‘Dat ziet er lekker uit, dat wil ik proberen!’. Op een schoolbord konden shoppers hun reacties achterlaten, met zeer positieve berichten daartussen.

De locatieplanning speelde een belangrijke rol in de activatie. Het CoolBest-team voorzag de deelnemende supermarkten op de actiedag van aantrekkelijk POS materiaal voor extra attentiewaarde. Naast diverse nearstore actiedagen hebben we  de rotatie van de nieuwe CoolBest VitaDay bij Albert Heijn een impuls gegeven door in week 33 in alle AH XL’s dezelfde productkraam inclusief proeverij op te stellen.

Met deze aanpak is de nieuwe CoolBest VitaDay met groente op een aantrekkelijke manier geïntroduceerd en zijn er al vele fans voor dit produkt.

 

Quote

‘Met de introductie van VitaDay Rode Biet en Wortel wil CoolBest meegaan met de huidige gezondheidstrends in de fruitige dranken categorie en het niche groentesappen segment toegankelijk maken. De uitdaging voor de activatie was met name om de smaakbarrière op groentesap weg te nemen, en Nederland ervan te overtuigen dat sap met groente ècht heel lekker kan zijn.  We zijn erg te spreken over de samenwerking met Boost voor de in- en nearstore demonstratie die we hiervoor hebben ingezet. Samen hebben we een beleving neergezet waarin zowel een lekkere groente uitstraling, als ook het goede van onze sappen (met sap van 200gr rode biet in één glas) goed tot uiting kwamen. Boost is een meedenkende partner die met haar kritische, creatieve en professionele houding het optimale uit de activatie heeft gehaald. Met name het conceptueel meedenken, het snelle schakelen en hun flexibele houding droegen bij aan het succes van de in- en nearstore demonstraties!’

Noor van der Lans, Marketing FrieslandCampina Riedel

 

Wil jij ook activaties voor je brands organiseren? Geen probleem! Wij denken graag met je mee over een opvallende promotiecampagnepromotie op festivals, een fundraiser, product promotieroadshow of compleet maatwerk! De teams van J.u.i.c.e. Promotions staan ook in het najaar klaar voor een wervelende campagne, dus neem dus snel contact met ons op. Inspiratie nodig? Kijk dan gerust weven bij de andere cases op de website.

 

     

     


Categorien:
Dit project delen via:

Robin STAAT JE GRAAG TE WOORD

Enthousiast geworden van dit project en wil je ons jouw evenement laten begeleiden of heb je vragen?
NEEM CONTACT OP MET Robin OF BEL 020 - 5813070

WIL JE OOK EEN SUCCESVOL PROJECT MET ONS STARTEN?

NEEM NU VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP

KLIK HIER VOOR PROMOTIEWERK